uz-logo-pion-2.png

Technologia wytwarzania i analiza produktów winiarskich

Kurs skierowany jest do absolwentów szkół średnich związanych z rolnictwem, technologią żywności  i  wszystkich  zainteresowanych pracą w winnicach, a także dla osób pragnących założyć i prowadzić własną działalność w tej branży.

 

Zakres:

  • technologia winiarstwa
  • analiza wina
  • projektowanie winiarni

 

Czas trwania: 1 semestr -  40 godzin

 

Absolwent kursu  „Technologia wytwarzania i analiza produktów winiarskich” zdobędzie wiedzę i umiejętności w zakresie: procesów technologicznych i urządzeń wykorzystywanych podczas winifikacji, najnowszych technik analizy fizykochemicznej i sensorycznej wina oraz moszczu, specyfiki wytwarzania i pielęgnacji szerokiego asortymentu win czerwonych, białych, różowych, musujących  i specjalnych.

 

Informacje dodatkowe: Kadrę stanowią wykwalifikowani wykładowcy z SGGW z Warszawy, eksperci środowiska zewnętrznego (winiarze) oraz wykładowcy Uniwersytetu Zielonogórskiego. 

 

Rekrutacja: Link do rejestracji  https://webapps.uz.zgora.pl/rekrutacja/index.php

Wymagane dokumenty:

  • podanie o przyjęcie na kurs
  • kserokopia dowodu opłaty rekrutacyjnej

 

Kierownik kursu: dr Justyna Korycka-Korwek

Opłata za semestr: 2.000,00 PLN
Opłata rekrutacyjna: 85,00 PLN

Termin składania dokumentów: 01.06.2022r. – 21.10.2022r.

 

Dokumenty przyjmuje:  Sekretariat Katedry Żywienia Człowieka i Dietoterapii w Kalsku

mgr Iwona Wichłacz, Kalsk 67, 66-100 Sulechów, tel: 68 352 94 57

Logo programu Widza Edukacja Rozwój Biało-czerwona flaga i napis Rzeczpospolita Polska Logo Euopejskiego Funduszu Społecznego
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Widza Edukacja Rozwój 2014-2020 "Nowoczesne nauczanie oraz praktyczna współpraca z przedsiębiorcami - program rozwoju Uniwersytetu Zielonogórskiego", POWR.03.05.00-00-Z014/18