uz-logo-pion-2.png

Aktualności

Komunikat Dziekana II

27.01.2023
Wpis może zawierać nieaktualne dane.

KOMUNIKAT DZIEKANA 2
Wydziału Nauk Biologicznych UZ
z dnia 13 stycznia 2023 r.

 

Informuję, że w semestrze letnim 2022/2023 będą realizowane następujące przedmioty wybieralne:

na kierunku biotechnologia, 1 rok stacjonarne studia pierwszego stopnia:
PW la - Modelowanie matematyczne
PW 2a - Technologie bioproduktów
PW 3b - Bioaktywne toksyny

na kierunku biotechnologia, 2 rok stacjonarne studia pierwszego stopnia:
PW6a - Analiza instrumentalna

na kierunku biotechnologia, 3 rok stacjonarne studia pierwszego stopnia:
PW 12b - Analiza zróżnicowania międzyosobniczego na podstawie profilu genetycznego
PW 13b - Metody molekularne w identyfikacji wektorów zoonoz
PW 14b - Biologia podstawowych roślin i grzybów laboratoryjnych
PW 15a - Chemia środków bioaktywnych i kosmetyków
PW 16a - Inżynieria białek

na kierunku turystyka i rekreacja, 1 rok stacjonarne studia pierwszego stopnia:
PW - Wstęp do wiedzy o sztuce
Fakultet Ic- Fotografia przyrodnicza i krajobrazowa

na kierunku turystyka i rekreacja, 2 rok stacjonarne studia pierwszego stopnia:
Fakultet 3b - Transgraniczny produkt turystyczny

na kierunku wychowanie fizyczne, 2 rok stacjonarne studia pierwszego stopnia:
PW 5a - Gimnastyka kompensacyjno- korekcyjna
PW 6b - Sporty rekreacyjne do wyboru: futsal

na kierunku wychowanie fizyczne, 3 rok stacjonarne studia pierwszego stopnia:
PW lOa - Organizacja imprez sportowo-rekreacyjnych
PW 1 la - Wędrówki piesze
PW 12a-Skoki
PW 12b - Rzuty
PW 13a - Przygotowanie motoryczne człowieka
PW 13b - Akrobatyka z elementami skoków na trampolinie

na kierunku wychowanie fizyczne, 2 rok stacjonarne studia drugiego stopnia:
PW - Nowe trendy w turystyce

na kierunku żywienie człowieka i dietoterapia, 3 rok stacjonarne studia pierwszego stopnia:
PW - Bezpieczeństwo produkcji żywności i systemy zarządzania jakością
PW - Edukacja żywieniowa i promocja zdrowego żywienia
PW - Komunikowanie się i praca w grupie
PW - Organizacja zakładów żywienia zbiorowego
PW - Technologia produkcji potraw

na kierunku żywienie człowieka i dietoterapia, 3 rok niestacjonarne studia pierwszego stopnia:
PW - Bezpieczeństwo produkcji żywności i systemy zarządzania jakością
PW - Edukacja żywieniowa i promocja zdrowego żywienia
PW - Komunikowanie się i praca w grupie
PW - Organizacja zakładów żywienia zbiorowego
PW - Technologia produkcji potraw

Dziekan
Wydziału Nauk Biologicznych
prof. dr hab. Beata Gabryś

Logo programu Widza Edukacja Rozwój Biało-czerwona flaga i napis Rzeczpospolita Polska Logo Euopejskiego Funduszu Społecznego
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Widza Edukacja Rozwój 2014-2020 "Nowoczesne nauczanie oraz praktyczna współpraca z przedsiębiorcami - program rozwoju Uniwersytetu Zielonogórskiego", POWR.03.05.00-00-Z014/18